Seglarskolan

Välkommen till GMSS Seglarskolan

På tryggt vatten i Oneviken ligger utgångspunkten för vår seglarskola.
Längst in i viken har vi vårt klubbhus i stora byggnaden där vi kan ha våra teorilektioner eller annan samvaro. Vid bryggan ligger vår Sjöbod där vi alltid utgår från och samlas vid när seglarskolan startar.

Segling är inte bara en stilla båtfärd genom ett vackert landskap. Det är också gemenskap och tävlingsnerver varvat med naturupplevelser och oförglömliga, actionfyllda äventyr.
Varje år utbildas drygt 8000 barn, ungdomar och vuxna på en av Svenska Seglarförbundets (SSF) Seglarskolor som bedrivs av drygt 120 segelklubbar runt om i landet. Kursinnehåll och båt anpassas till kursdeltagarnas förutsättningar och tidigare erfarenhet.

Med SSF Seglarskola får du en kvalitetssäkrad kursplan, kunniga och inspirerande ledare och en utbildningsgaranti. Och äventyr och minnen för livet, förstås.
Från säsongen 2017 har Svenska Seglarförbundet certifierat GMSS' Seglarskola. Vi är väldigt glada, och lite stolta, för denna kvalitetsstämpel. Sedan länge har klubben lagt resurser på utbildning av ledarna och certifieringen är ett fint kvitto på den utmärkta nivån på våra duktiga ledare.

Certifieringen har bl.a. lett till att vi även har en grundläggande kurs i kappsegling, s.k. Grön Kappseglingskurs (se vidare under kursutbudet). Vi har också kunnat vidareutbilda våra ledare och erbjuda dem kurser och konferenser för utbyte av kunskaper och erfarenheter med andra ledare i Sverige som utbildar i seglingens konst.

Förutom att få del av all denna kunskap och erfarenheter tycker många elever att det är fantastiskt kul att träffa jämnåriga gamla och nya kompisar i en inspirerande miljö i våra båtar, på sjön, kobbar, båthus och klubbrum.
Välkommen till GMSS Seglarskolans värld!

Klicka HÄR för att anmäla dig till seglarskolan.