Bra att veta inför seglarskolan

Säkerhet
Flythjälp är obligatorisk på kursen. Vi rekommenderar seglarväst, eftersom den är bekvämare att segla i, men om du har vanlig flytväst duger den också. Det ska finnas skärp på västen! Stabila skor/sandaler är viktiga att ha med sig på kursen. Använd gärna skor som är lätta att torka. Du får absolut inte segla barfota, du kan skada fötterna.

Ombyte och kläder
Minst ett helt ombyte behöver du ha med dig. Förvara det helst i en tät plastpåse, så du har torra kläder att sätta på dig när du behöver dem. Jeans eller chinos ör inte lämpliga  under kursen. Välj andra typer av byxor. Ha gärna med varma kläder att sätta på om det blir kallt. Ett komplett regnställ ska vara med i packningen.

Mat och vatten
Det går åt mycket vätska på sjön, dels om det blir varmt, dels för att saltet i vattnet torkar ut. Ha därför med dig minst en stor flaska vatten att släcka törsten med under dagen. Vi serverar ingen mat, varför du behöver matsäck. Tag gärna med både lunch och något extra fika. Frukt är ett bra komplement.

Solskydd
Smörj gärna in dig med solskyddskräm/-salva redan på morgonen och ha helst med dig att smörja med under dagen.  Keps skyddar ögonen och  solglasögon är bra att komplettera med. Tänk på att inte bara solen strålar, vattnet reflekterar och seglen också, så effekten blir kraftig.

Var och när
Grundkurserna  börjar måndag 9.30 och fortsättningskurserna 9.00 med samling vid klubbhuset och Ångbåtsbryggan. Dagarna slutar kl 16.00. resp. 15.30.
För vuxenkurserna gäller fredag från kl 17 (teori)  samt lördag 9-18 (segling), -söndag  9-17 (segling)

För mer info: Kontakta seglarskolan